Pratik Krepli Tuzlu Pasta Tarifi
[COLOR="rgb(255, 0, 255)"] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Krep için:
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
2-3 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Harç için:
Yarım kg kıyma
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy domates
Tuz, karabiber
Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt Krepli Tuzlu Pasta Yapılışı
Harç için, soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kıymayla birlikte iyice kavurun. Küp doğranmış domatesleri
tuz ve karabiberle birlikte kavrulan karışıma ekleyip, diriliklerini kaybedene kadar pişirin. Diğer taraftan krep için, tüm malzemeyi iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Tavanın dibini ince bir tabaka şeklinde kaplayacak biçimde, krep karışımından 2 kepçe dökün. Her iki tarafını pişirin. Düz bir servis tabağına ilk krebi yerleştirin. Üzerine harçtan yayın. Krep ve harç bitene kadar işleme devam edin. En üste sarmısaklı yoğurt gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
sofra[/COLOR] |