Susamlı Krokan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3/4 su bardağı (150 gram) tozşeker
4 çorba kaşığı (50 gram) susam
4-5 damla limon suyu
1 çorba kaşığı tatlı badem yağı
ya da sıvıyağ
1 adet limon Susamlı Krokan Yapılışı
TOZŞEKER, limon suyu ve susamları küçük çelik bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak çok koyu
olmayan bir kehribar rengi alana kadar kaynatın. Bu karışımı badem yağı ile yağlanmış mermer bir yüzeye dökün ve 3 dakika dinlendirin. Limonu yıkayıp kurulayın. Sonra limonu merdane gibi kullanarak mermere
döktüğünüz karışımı, kalınlığı yarım cm olacak şekilde hamur gibi açın. Daha sonra hamuru küçük
karelere veya baklava dilimine ayırarak kesin. Hazırladığınız krokanları şeffaf ambalaj kağıdına sararak
servis yapın.
Aşçının notu: Aşçının notu: Klasik krokanlarda ayrıca badem, ceviz ve kuru meyveler de kullanılabilir. Hazırladığınız krokan şekerlemelerini serin ve kuru ortamda, hava almayacak şekilde teneke veya cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
sofra |