Çavdarlı Krakerler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2.5 su bardağı çavdar ve organik buğday unu (ölçünün yarısını çavdar, yarısını buğday unu kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
75 gram tereyağı
1 adet çırpılmış yumurta
2 çorba kaşığı soğuk süt
Üzerine:
Ballı krem peynir ve meyve Çavdarlı Krakerler Yapılışı
Kuru malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Tereyağını, yumurtayı ve sütü ekleyin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Merdane ile incecik açın. Üzerine çatalla delikler oluşturun. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerini ballı krem peynir ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.
sofra |