Yumurtalı İsbut
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg isbut
(hodan ve kaldırık olarak da biliniyor
100 gram margarin,
2 adet soğan
50 gram kıyma veya pastırma
4 adet yumurta,
tuz,
karabiber Yumurtalı İsbut Yapılışı
Yıkanmış isbutun saplarını koparın ve iri şekilde doğrayın. Tencereye aldığınız isbutun üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın. Haşlanan isbut ılındıktan sonra elinizle sıkıp, suyunu çıkarın ve başka bir kaba alın. Margarini ayrı bir tencereye alıp, eritin ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Kıyma veya ince kıyılmış pastırmayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra isbutu ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Yumurta pişince tencereyi ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Bartın Yöresi yemeğidir.
sofra |