Fıstıklı Fesleğenli Peynir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
200 gram tuzsuz beyaz peynir
2 demet taze fesleğen
2 çorba kaşığı yumuşatılmış tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı çiğ krema
Yarım su bardağı mısır konservesi
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet orta boy salatalık
8-10 adet kiraz domates Fıstıklı Fesleğenli Peynir Yapılışı
Feslegenleri yıkayıp ince ince kıyın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz tavada, 1-2 dakika döndürüp pembeleştirin ve yarısını ayırın. Beyaz peyniri iyice ezin. İçine zeytinyağı, tereyağı, krema ve kaşar peynirini ekleyin. Fesleğenleri ve fıstıkların yarısını da ilave edip iyice karıştırın. Orta boy yuvarlak cam bir kabı soğuk sudan geçirin ve peynirli karışımı bunun içine boşaltıp üzerini düzeltin. Kabı buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra bir servis tabağına ters çevirin. Üzerine kalan fıstıkları serpin. Boylamasına uzun uzun kestiğiniz salatalık ve kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın.
sofra |