Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2014, 08:48   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kepek Ekmeği Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

20 dilim
300 gram kepek
Bir buçuk su bardağı un
4-5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı diyet süt
20 gram kuru maya
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı toz karanfil

Kepek Ekmeği Yapılışı

Sütü ılıtıp mayayı ekleyin. Erimesi için 15 dakika bekletin. Kepek ve unu derin bir kaba alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, esmer şeker, tuz ve toz karanfili ekleyin. Sıvıyağ ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Cıvık bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde 1 saat bekletin. Hamur kabarınca yağlanmış kalıba alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kabuk tutana kadar pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirin. 40-45 dakika daha pişirin.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan