Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2014, 20:44   #1
Çevrimdışı
Amelia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İkbal Gürpınar Kuzu Haşlama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Genel Bilgiler Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : İkbal Gürpınar
Pişirme Yöntemi : Haşlama Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler - 2 Adet Havuç
- Yarım Kg Kemikli Kuzu Eti
- 1 Adet Limon
- 3 Adet Patates
- 6 Su bardağı Su
- Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. Kabuğu kazınıp iri halkalar halinde doğranmış havucu ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın. Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan