Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2014, 20:56   #1
Çevrimdışı
Amelia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehriyeli Kuzu İncik





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Genel Bilgiler Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 75 dk
Malzemeler - 1 Çay kaşığı Karabiber
- 6 Adet Kuzu İncik
- 6 Su bardağı Sıcak Su
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Tuz
Pilav İçin - 2 Su bardağı Arpa Şehriye
- 4 Su bardağı Et Suyu
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Çay kaşığı Tuz
Hazırlanışı Kuzu incikleri yıkayıp suyunu süzdürün. Tencereye alıp tuz ve karabiber serpin. 6 bardak sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte tencerenin kapağı hafif aralık olarak 50 dakika pişirin. Eti kevgirle alıp fırına dayanıklı cam tepsiye yerleştirin. Haşlama suyundan 1 bardak kadarını süzüp etin üzerine dökün. Tereyağını ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etlerin üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp arpa şehriyeleri ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun. Eti hazırlağınız suya yeterli miktarda su ilave edip tamamlayin. Şehriyeler kahverengini alınca 4 bardak et suyunu ekleyin. Tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte şehriyeler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırın ve demlenmesi için kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp üzerine kızarmış incikleri yerleştirin ve servis yapın.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan