Biberli Ekmek Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1’er adet kırmızı, çarliston ve sarı biber
5-6 adet kurutulmuş domates
1 çay bardağı sıcak, +3/4 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Üç buçuk su bardağı un
2 tatlı kaşığı biberiye
2 tatlı kaşığı domates salçası
3/4 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Biberli Ekmek Yapılışı
Kırmızı, çarliston ve sarı biberi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberleri közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesi 1 çay bardağı sıcak suda 5 dakika bekletin. Sudan çıkarın ve iri şekilde doğrayın. Derin bir kaba toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 3/4 su bardağı ılık suyu ilave edin ve 10-15 dakika kabarana kadar bekleyin. Un ve biberiye ekleyip, iyice karıştırın. Domates, salça, kurutulmuş domatesin haşlama suyu, yoğurt ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur elinize yapışmıyorsa biraz daha ılık su ekleyin). Hamuru düz bir zeminde yuvarlayın ve bir kaba alın. Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir odada hamur iki katına ulaşıncaya kadar bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine ekmek hamurunu yayın. Üzerine kestiğiniz renkli biberleri tahta bir kaşık yardımıyla yerleştirin. Bir fırça yardımıyla üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
sofra |