Meyveler ve Tıbbi Faydaları
İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır. Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol
edilmesine yardım eder. Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardir.
Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır. Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir. Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere
oranla daha fazla mineral içerir. Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk
algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür. Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten
korunmaya yardım eder. Mandalina: Enfeksiyonlarla savasmayi kolaylastirir. Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri
temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre
yenileyicidir. Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı
Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir. Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsizlığa iyi gelir. Böbreği temizler. Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi
gelen vitaminleri barındırır.
Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken
gün boyunca ağza iki çilek atilmasi önerilir. Sivribiber: Şiskinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde
çok iyi gelir. Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltir. Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı
bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır. Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü
dengelemesine yardım eder.
Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir. Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide
kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır. |