Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Haziran 2014, 12:56   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakızlı İrmik Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


1 paket pötibör bisküvi
1 litre süt
7 çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
14 çorba kaşığı esmer tozşeker

Sakızlı İrmik Tatlısı Yapılışı

Süt, irmik, dövülmüş damla sakızı ve tozşekeri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, koyulaşana dek pişirin. Karışımın yarısını yuvarlak bir cam kalıba boşaltın. Üzerine blenderden geçirip un haline getirdiğiniz pötibör bisküvileri serpin (dilediğiniz miktarda serpebilirsiniz). Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın. Kaşığın tersiyle üzerini düzleyin. Buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek, yanında meyve dilimleriyle birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Bisküvileri ufak parçalara ayırıp, iki kat muhallebinin arasına serpebilirsiniz. Veya un haline getirdiğiniz bisküvileri muhallebiye doğrudan karıştırıp da kalıba dökebilirsiniz.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan