Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Haziran 2014, 12:59   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pekmezli Un Helvası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

İki buçuk su bardağı pekmez
2 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Pekmezli Un Helvası Yapılışı

Tereyağını geniş bir tavada eritin. Fıstıkları rengi dönene kadar kavurun. Unu ekleyip 15-20 dakika tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Diğer taraftan ayrı bir kapta pekmez, tozşeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Üzerine antepfıstığı serperek servis yapın.

Aşçının notu:
Pekmezli un helvasını arzunuza göre kıyılmış fındık, badem ya da cevizle de süsleyerek ikram edebilirsiniz.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet