Batak Helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pekmez Batak Helvası Yapılışı
SIVIYAĞI tencereye alıp üzerine unu ilave edin. Hafif ateşte, pembeleşene dek yaklaşık 15 dakika sürekli
karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta pekmezi kaynatıp una ekleyin. 4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Düz bir kalıba koyup, üzerini düzeltin. Dilimleyerek servis yapın Aşçının notu: Batak helvası,Ankara yöresine ait bir tatlıdır.Bu tatlıyı kaşık yardımıyla tepsiye yerleştirdiğinizde, “Kaşık Helvası” adını alır. Batak helvasının pekmez ölçüsünü artırdığınızda ise tatlıya “Tez geldi” denilir.
sofra |