Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Haziran 2014, 13:05   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Batak Helvası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pekmez

Batak Helvası Yapılışı

SIVIYAĞI tencereye alıp üzerine unu ilave edin. Hafif ateşte, pembeleşene dek yaklaşık 15 dakika sürekli
karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta pekmezi kaynatıp una ekleyin. 4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Düz bir kalıba koyup, üzerini düzeltin. Dilimleyerek servis yapın

Aşçının notu: Batak helvası,Ankara yöresine ait bir tatlıdır.Bu tatlıyı kaşık yardımıyla tepsiye yerleştirdiğinizde, “Kaşık Helvası” adını alır. Batak helvasının pekmez ölçüsünü artırdığınızda ise tatlıya “Tez geldi” denilir.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet