Tavuklu Mantı Gyouza Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
200 gram tavuk kıyma
3 adet taze soğan
3 diş sarmısak
1 adet yumurtanın akı
1 çay kaşığı patates nişastası
Tuz
karabiber
2 çorba kaşığı soya sosu
Hamur için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Mantı Gyouza Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını, unun ortasına ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde oklavayla açın. Hamurdan 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için taze soğan ve sarmısakları incecik kıyın. Tavuk kıymasına soğan, sarmısak, patates nişastası, yumurta akı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı hamurların içine paylaştırın. Hamurların kenarlarını yarım ay şeklinde kapatıp, buharda pişirin. Sıcak olarak soya sosuyla birlikte servis yapın.
sofra |