Karidesli Mantı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
200 gram ayıklanmış karides
1 adet yumurtanın akı
3 çorba kaşığı soya sos
2 çorba kaşığı patates nişastası
Tuz
karabiber
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
Hamur için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı Karidesli Mantı Yapılışı
Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını da unun ortasına ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde hamuru oklavayla açıp 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için, ayıklanmış karidesleri yumurta akı, tuz, karabiber ve patates nişastası ile karıştırın. Karışımı hamurların içine paylaştırıp, yarım ay şeklinde kenarlarını kapatın. Kırmızı ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir tencerede suyu kaynatıp soya sosu ekleyin. Biberler ve mantıları suda haşlayın. Mantıyı sıcak olarak, suyu ile servis yapın.
sofra |