Yoğurtlu Köy Mantısı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 paket (650 gram) köy mantısı
Üç buçuk su bardağı su
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım su bardağı tereyağı
2 diş sarmısak Yoğurtlu Köy Mantısı Yapılışı
Su, bir tutam tuz ve zeytinyağını bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suya 1 paket mantıyı atıp 10 dakika kaynatın. Hamur haşlanınca kevgirle tencereden servis tabağına alın. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiber ekleyerek kavurun. Ocaktan alın. Yoğurda sarmısağı ekleyip karıştırın. Servis tabağındaki mantının üzerine yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın.
sofra |