Arnavut Mantısı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Biraz su
İçine:
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Sos için:
Yarım kg yoğurt
4 diş sarmısak
1/4 paket margarin
l 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
l Yarım demet maydanoz Arnavut Mantısı Yapılışı
ÖNCELİKLE unu derin bir kaba alıp, ortasını açın. Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile köfte yoğurur gibi yoğurun. Hamuru ince olacak biçimde açın. Açılan hamurdan iri kareler kesin. Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurların bir kenarına koyup, ikiye katlayın ve tepsiye dizin. Üzerleri kızarana dek orta ısılı fırında pişirin. Fırından alıp, sıcakken üzerine dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün. Kırmızıbiberi margarinde yakıp, mantının üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
sofra |