Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2014, 10:28   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ispanaklı Tavuklu Mantı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

Hamuru için: 2 adet yumurta
Aldığı kadar un, 2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz, 400 gram ıspanak
2 çorba kaşığı biber salçası
İçi için: 400 gram tavuk eti
2 adet soğan, 3 diş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için: 1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı biber, nane

Ispanaklı Tavuklu Mantı Yapılışı


HAMUR hazırlamak için, bir miktar unu tezgaha dökün. Ortasını havuz gibi açarak yumurtaları kırın. Çatalla yumurtaları çırpın, suyu ve tuzu ilave edin. Kenarlardaki unu yedirerek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Ispanakları kaynar suda 2 dakika yumuşatın. Sudan alıp robottan geçirin. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasının üzerine biber salçası, diğerine de ıspanak püresi koyup, ayrı ayrı yeniden yoğurun. Kırmızı ve yeşil iki hamur elde edin. Her iki hamuru da mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp avucunuzda yuvarlayın. Unlanmış tezgahta bezeleri yarım cm kalınlığında açın. 5 cm'lik kareler halinde kesin. Mantının içini hazırlamak için; çiğ tavuk etlerini robotta çekin. Soğan ve sarmısakları da ekleyip birlikte yeniden çekin. Tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine ilave edin. Tavuklu harçtan, kestiğiniz hamurların ortasına koyun. Mantıların dört ucunu bohça gibi birleştirin. Kaynayan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlayın, kevgirle sudan alın. Servis tabağına yerleştirin. Kaynayan tuzlu sudan 1-2 kepçe alarak yoğurdu sulandırın. Rendelenmiş sarmısakları ekleyip mantıların üstüne dökün. Küçük bir kapta tereyağı zeytinyağı, kırmızıbiber ve naneyi yakmadan ısıtın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan