Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2014, 10:33   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maydonozlu Mantı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamuru için:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
l Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz
İçi için:
300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Maydanozlu Mantı Yapılışı

HAMURU hazırlamak için, unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı kırın. Maydanoz ve tuz ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek sertçe bir hamur hazırlayın. 10 dakika, üzeri örtülü olarak dinlendirin. Harcı için soğanı incecik kıyıp kıyma ile karıştırın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru bezelere ayırın ve un serperek açın. Sonra büyükçe kareler şeklinde kesin. İçlerine harç koyup üçgen şeklinde kapatın. Uçlarını iyice bastırın. Hazırladığınız mantıların yapışmaması için yağlı kağıdın üzerine koyun. Daha sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Arzunuza göre sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan