Peynirli Mantı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Hamuru için:
İki buçuk su bardağı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için: 100 gram beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber, nane Peynirli Mantı Yapılışı
HAMURU için unu derin bir kaba alın. Süt ve tuz ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini ince şekilde açın. Yufkaları 4 x 4 cm'lik kareler eklinde kesin. İçi için bir kasede rendelenmiş beyaz peynirle süzme yoğurdu karıştırın. Kare hamurların bir kenarına peynirli iç harçtan koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın ve servis tabağına alın. Üzeri için eritilmiş tereyağında toz kırmızıbiberi yakın. Nane serptikten sonra mantının üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
sofra |