İda Mantısı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Yarım kg tavuk kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış pirinç
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
4 diş sarmısak
1 kase yoğurt
Tereyağı, kırmızıbiber İda Mantısı Yapılışı
HAMUR malzemesinin tümünü derin bir kapta, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. 15 dakika dinlendirip, 3 parçaya ayırın. Her birini un yardımıyla 2 mm kalınlığında açın. Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar çıkartın. İçi hazırlamak için, tavuk kıyması ve kıyılmış soğanı tereyağında kavurup ocaktan alın. Pirinç, tuz ve karabiberi ilave ederek, karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi yuvarlak hamurların ortasına paylaştırıp kapatın. Hamurların kenarlarına çatal ucu bastırarak şekil verin. Kızgın sıvıyağda kızartarak servis tabağına alın. Üzeri için, sarmısakları incecik kıyarak yoğurtla karıştırın. Kırmızıbiberi tereyağında kızdırın. Mantının üzerine yoğurtlu karışımı, onun da üzerine kırmızıbiberli karışımı gezdirerek servis yapın.
sofra |