Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2014, 10:39   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayat Ekmekli Mantı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

4 adet patates, 1 adet soğan
2-3 dal maydanoz
Tuz, karabiber
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurtanın akı
Aldığı kadar un
1 diş sarmısak
500 gram yoğurt
Sıvıyağ, kırmızıbiber

Bayat Ekmekli Mantı Yapılışı

PATATESLERİ haşlayıp ezin. Soğanı rendeleyin. Maydanozu kıyın. Patates, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurarak iç harcı hazırlayın. Ekmeklerin içini çıkartıp ıslatın. Fazla suyunu sıkarak, bir tepsinin içinde iyice ezin. Yumurta akını ekleyip, aldığı kadar unu azar azar ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Düz bir zemine un serperek, hamuru mantı hamuru kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde keserek, içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. Tencereye bol miktarda su koyup, tuz ilavesiyle kaynatın. Mantıları suya atarak haşlayın. Kevgirle suyunu iyice süzdürerek servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Kırmızıbiberi sıvıyağda kızdırın. Mantının üzerine gezdirerek servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan