Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2014, 10:51   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gürcü Mantısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1’er kg un ve kıyma
1 adet yumurta
Aldığı kadar ılık su
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1’er çay kaşığı kuru nane, pulbiber, karabiber ve tuz

Gürcü Mantısı (Hingali-Fingali-Hinkali) Yapılışı

Una yumurta, tuz ve su ilave edip, kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. Bezelere ayırıp, merdane ile yuvarlak yufkalar açın. Yufkalardan, geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için, kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, kuru nane, pulbiber, karabiber, 1-2 çorba kaşığı su ve tuzu harmanlayın. Merdane ile tek tek açıp büyütün ve incelttiğiniz hamurların içine 1 çorba kaşığı harçtan pay edin. Yuvarlak hamurların uçlarını 15 büzgü yaparak kapatın. Bol miktardaki kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Gürcü mantısını peynirli veya patatesli yapabilirsiniz.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan