Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2014, 10:57   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru Fasulyeli Mantı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
4 su bardağı haşlanmış kurufasulye
8 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz, karabiber
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

Kurufasulyeli Mantı Yapılışı

HAMURU hazırlamak için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasulye ve karabiberi birlikte robottan geçirin. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırın. Unlu zeminde yarım mm kalınlığında açın. Küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. Ortalarına kurufasulyeli harçtan koyun. Dört kenarını birleştirerek kapatın. Yağlanmış fırın tepsine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafifçe pembeleştirin. Daha sonra kaynayan tavuk suyuna atıp haşlayın. Servis tabağına alarak üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Pulbiberi tereyağında yakıp mantını üzerine gezdirerek servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan