Küre Mantısı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Hamur için:
6 su bardağı un
Yeteri kadar ılık su
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
İç malzeme için:
500 gram kıyma
2 adet büyük boy soğan
Tuz
karabiber
Üzeri için:
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
pulbiber
Küre Mantısı Yapılışı
1 HAMUR için un, yumurta ve tuz derin bir kaba alın. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde
edene kadar ılık su ilave edip, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan 3 eşit bezeye ayırın ve bunları oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkayı önce enlemesine daha sonra boylamasına 2 parmak genişliğinde
kesip, kare parçalar elde edin. 2 İç malzeme için kıyma, yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiberi
karıştırın. Kestiğiniz hamurların içine yeteri kadar harç koyup, dilediğiniz şekilde kapatın. Tereyağını eritin ve fırın tepsisini yağlayın. Mantıları tepsiye dizin ve üzerlerine yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine tereyağında yaktığınız pulbiberi
gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Dilerseniz mantıyı et suyunda 2 taşım kaynatın ve servis tabağına alın. Üzerine et suyundan 2-3 çorba kaşığı koyup, tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
sofra |