Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2014, 11:04   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özbek Mantısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


Hamur için:
1 kg un
1 adet yumurta
3 su bardağı su
Bir tutam tuz

Harç için:
1 kg kıyma
5 adet soğan
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Özbek Mantısı Yapılışı

1 UN, yumurta, su ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
2 Harç için kıyma, blenderden geçirilmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.
3 Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. İri kareler şeklinde kesip kenara alın. Bezeler bitene dek işlemi tekrarlayın. Her karenin ortasına kiraz domates büyüklüklünde harç yerleştirin. Çapraz köşelerin uçlarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra tüm uçları aynı şekilde birleştirin.
4 Buharlı pişirme tenceresinin suyu kaynayınca, mantıları yağlanmış eleğe yerleştirin. 20 dakika buharda pişirip servis yapın.

Aşçının notu: Buharlı pişirme tencereniz yoksa, mantıyı geniş delikli bir süzgece yerleştirip, süzgeci içinde su kaynayan bir tencerenin içine oturtarak da pişirebilirsiniz.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet