02 Temmuz 2014, 18:58
|
#1 |
| Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kabak yemeği
Malzemeler: - 4 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 2 çay bardağı su (sıcak)
- üzeri için dereotu
Yapılışı: - Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
- Kabanları yıkayın, saplarını ve uçlarını kesin. Bir çatal yardımıyla kabakları boyuna çizin ve iri halkalar halinde dilimleyin. Domatesleri de iri iri doğrayın.
- Tencereye zeytinyağı, tuz, soğanları ve sarımsakların yarısını ilave ederek soteleyin.
- Soğanlar pembeleşmeye başlayınca üzerine domatesleri ve kabakları ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin.
- Kabakların üzerine pirinç, kalan sarımsak ve 2 çay bardağı su ilave ederek karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen yemeğin üzerine dereotu serpin.Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun. |
|
| |