Jambonlu Peynirli Krep Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler Krep için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 su bardağı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz Başamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
Tuz
karabiber içi için:
1 adet kıvırcık marul
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram dilimlenmiş jambon Jambonlu Peynirli Krep Yapılışı
Krepleri hazırlamak için, derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Bunlara dereotu, sıvıyağ ve tuzu da ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra hazırladığınız karışımı tel bir süzgeçten geçirip 10 dakika dinlendirin. Bir tavayı ocağa koyup kızdırın ve tereyağı ile yağlayın. Bir çorba kepçesi ile krep hamurundan alarak tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın. Her seferinde tavayı tereyağı ile yağlayarak krepleri pişirip bir kenara alın. Başamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tavada eritip, unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar pişirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Krepleri ikiye katlayıp içine marul yaprakları, domates ve jambon dilimlerini yerleştirin. Başamel sostan bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve her krebin içine 2-3 parça koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
sofra |