Patlıcanlı Muska Böreği Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Hamuru için: 3 su bardağı un
3 tatlı kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için: 4 adet patlıcan
7 adet domates
6 adet çarliston biber
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım paket margarin
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
Susam Patlıcanlı Muska Böreği Yapılışı
Hamur için un, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru üçe bölüp, üzerine bez örtün ve 5 dakika bekletin. Bu arada içi için, patlıcanların ve domateslerin kabuklarını soyup, küp doğrayın. Biberleri ve soğanı ince doğrayın. Tavaya sıvıyağı alıp doğranmış biber ve soğanı kavurun. Ardından içine patlıcan ve domatesleri ilave edip, 15 dakika ve arada karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Dinlenmiş hamurları ayrı ayrı, incecik açın (açma genişliği 1 servis tabağından 5 parmak büyük olacak). Yarım paket margarini eritip, önce fırın tepsisini yağlayın. Kalan yağı açılmış 3 yufkayı yağlamakta kullanın. Bir adet açılmış yufkayı 5 paralel parçaya kesin. Her bir parçanın ucuna 1 dolu tatlı kaşığı iç malzemeden koyup, parçaları üçgen (muska) olacak şekilde katlayın. Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. İşlem bittikten sonra börekleri tepsiye dizip, üstlerine yumurta sarısı sürün. Son olarak susam serpip, 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Servis yapın.
sofra |