Gelincik Şerbeti Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
500 gram tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2-3 avuç gelincik yaprağı
Yeteri kadar buz Gelincik Şerbeti Yapılışı
Gelincik yapraklarını yıkayıp, alt kısımlarındaki siyah bölgeleri tek tek kesin ya da elinizle koparın. Su ilavesiyle bir kavanoza doldurun. Kavanozu sıkıca kapatın. Bir hafta kadar güneş alan bir yerde bekletin. Sonra kavanozun kapağını açıp yaprakları süzün. 4 su bardağı su, limon tuzu ve tozşekeri karıştırıp, renkli suyun üzerine ilave edin. Şerbeti buzdolabına alın. Servis yaparken yarı yarıya suyla karıştırıp, buzla birlikte servis yapın. Aşçının notu: Dilerseniz, gelincik şerbetine kokulu gül yaprakları da ekleyebilirsiniz. |