şöyle anlatayım; ben envai çeşit botu kurdum -denedim geçmişte ,perl,php,python botlar supy-bot,gribble, limnoria vs vs.. energymech ide 4-5 yıl evvel bi ara denemiştim.hatta o dönemler belki bir yıla yakın EFnet'teki emech yardım kanalıda 7/24 takıldığım kanallardan biriydi...
şu an halıhazırda EFnet'te olduğum kanallardan birkaçında da emech bot var eggdropların Tcldrop'ların yanında...sizin ilk postunuzda bahsettiğiniz komutları hiç görmedim.dolayısiyla da ne işe yaradıkları yada sizin gördüğünüz emech'te kullandıkları script'in ne iş yaptığı hakkında en ufak bir fikrim yok. o nedenle ,"öyle olmasını istiyorum" yada "-op -deop -me -me a Komutlariyla Calisan" ifadeleri ,hiç birşeyi açıklamıyor.
gördüğünüz yada yapmasını istediğiniz işlerin/şeylerin ne/neler olduğuna dair daha ayrıntılı/açıklayıcı bilgi vermelisiniz ki ben yada bu konuyu gören diğer arkadaşlar ne aradığınızı tam olarak anlayabilsin...
o gördüğünüz işleri/komutları işleten scripti bot sahibi yada onun tanıdığı herhangi biri yazmış da olabilir. yani o bota/kanala özel yazılmış,ortada paylaşılmayan bir script/kod da olma olasılığı her zaman vardır.
örnek olarak EFnet'te bazı ,özellikle spor yayını yapan kanallarda ki botlarda "özel" yazılmış (söylenene göre #bball adında bir basketbol kanalındaki botun ESPN scripti için 1500 USD ücret ödenmiş) kodlarda kullanılıyor. böyle kodları ortalıkta bulamazsınız...
op , deop vs vs şu konuya bknz ->
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]