Nur'ca Fırında patlıcanlı kaşarlı mantar ..
Fırında Patlıcanlı kaşarlı mantar.. Malzemeler:
*500 gr mantar
*500 gr kuşbaşı kuzu et
*yeşil biber
*domates
*1 adet kuru soğan
*Baharat
*1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
*4 adet patlıcan
*1/5 maydonoz
*2 diş sarımsak
Yapılışı:
Patlıcanlarımızı közlüyoruz közledikten sonra borcam veya pişirme kabı olarak kullandığınız kaba patlıcanları 2 veya 4 e bolerek uzun şekilde kabımızın zemine döşüyoruz daha sonra patlıcanların üzerine 2 diş sarımsağı doğruyoruz ..
Mantarın hazırlanışı:
Soğanı minik şekilde doğrayıp içine çok az sıvı yağ koyuyoruz kavrulucak kadar olması kafi daha sonra içine yeşil biberimizi ilave ediyoruz biraz kavurduktan sonra kısık ateşe alarak etimizide içine ilave ederek harmanlıyoruz etimiz pişmiş hale geldikten sonra içine domates ilave ediyoruz zevkinize göre baharatlayıp soteleme işlemini bitirmiş oluyoruz.
Hazırlamış olduğumuz soteyi daha önceden hazırlamış olduğumuz patlıcanların üzerine döküyoruz rendelemiş olduğumuz kaşarıda üzerini kapatacak şekilde döküyoruz 160 derecelik fırına atıp 25 dk kadar pişiriyoruz çok leziz bi tat çıkıyor ortaya.
Afiyet olsun..
Bknz: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |