Elma Likörü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Yarım kg kırmızı elma
Yarım litre kanyak
1 su bardağı tozşeker
4-5 adet elma yaprağı
Yarım çay kaşığı kimyon
1’er adet çubuk vanilya ve çubuk tarçın
Elma Likörü Yapılışı
Elmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soymadan ince dilmeler halinde kesip geniş ağızlı bir şişeye doldurun. Üzerine kanyak, tozşeker, elma yaprakları ve kimyonu ilave edin. Vanilya ve tarçını bıçakla uzunlamasına keserek şişeye ekleyin ve kapağını kapatın. Loş bir yerde 1 ay bekletip süzdükten sonra servis yapın. Likör yaparken...
Likör yapacağınız meyvelerin çok taze ve olgun olmalarına dikkat edin.
Likör yapımında kanyak ya da brendi kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız likörlere arzunuza göre ekleyeceğiniz baharat ve otlarla farklı tatlar yakalayabilirsiniz. |