Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ağustos 2014, 13:05   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rize Kavurma (Karadeniz Mutfağı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg dana eti (kol tarafından)
70 gram gömlek yağı
50 gram tereyağı
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı mısır yağı
1 adet et suyu tableti
Bir buçuk su bardağı su

Rize Kavurma Yapılışı
SÎNÎRÎ ve yağı alınmış eti küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış gömlek yağını ve tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Ayrı bir tencereye aldığınız mısıryağında eti rengi dönene kadar soteleyin. Kavurduğunuz soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kavurun. Et suyu bulyonu ve suyu ekleyip, et yumuşayana kadar (yaklaşık bir buçuk saat) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet