Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ağustos 2014, 13:50   #1
Çevrimdışı
SimHa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyayı Değiştirmiş 10 Gizli Kahraman




Dünyayı Değiştirmiş 10 Gizli Kahraman !

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

1. İbn-i Heysem (965–1039)
Basra’da doğan İbn-i Heysem, zamanının önde gelen düşünürlerindendi. Matematik, Anatomi, Astronomi, Mühendislik, Tıp, Felsefe ve Fizik alanlarında değerli katkılar yapmış, bilimsel deney ve gözlem metodunu geliştirmiştir. En önemli çalışması optik alanındadır ve Optik Kitabı isimli eseri optik ve görsel algılama alanında bir devrim olarak kabul edilir. Mikroskop, Teleskop ve Rönesans sanatının görsel prensipleri için temelleri atmıştır. Mikroskop konusundaki çalışmaları, tıp, mikrobiyoloji ve kimya alanlarında derin sonuçlara sebep olmuştur.








Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

2. Tim Berners-Lee (1955-…)
Eğer Tim Berners-Lee olmasaydı şu anda bu yazıyı okuyamazdınız. CERN, Avrupa Partikül Fiziği Laboratuarları’nda çalışırken bir iletişim aracı olması için geliştirdiği World Wide Web, ya da bugünkü adıyla İnternet’in tek sorumlusu. İlginçtir, bu dünyayı değiştiren buluşun patentini almayı reddetmiş, dünyaya hediye olmasını tercih etmiştir. İnternet, insanların iletişim şeklinde bir devrim yaratmış, bilgiye ulaşma şekli ve kolaylığı getirmiş ve ticaretin çok daha hızlı ve verimli olmasını sağlamıştır. İletişim alanındaki buluşu, Graham-Bell veya Marconi’nin buluşları ile yarışabilir olarak kabul edilir.









Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

3. İbn-i Sina (980–1037)
Müslüman bilim adamlarının en etkililerinden birisi olan İbn-i Sina, pek çok çağdaşı gibi bilimin pek çok alanında çalışmıştır. Tıp, Matematik, Mantık ve Jeoloji bunlardan sadece bir kaçıdır. Çeşitli konularda 450’ye yakın metin yazmıştır. En ünlü iki yapıtı Tıpta Kanun (El-Kanun fi’t-Tıp) ve Kurtuluş Kitabı (Kitabü’l-Necat) eserleridir. Bu iki kitap, yüzyıllardır Avrupa’daki pek çok üniversitede standart olarak kullanılmıştır. İbn-i Sina’nın çalışmalarının etkisi çok daha ileriye giderek bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla karantina yöntemi ve klinik deneyler ile sistematik deneylerin kullanılmasına başlanmıştır.











Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

4. Thomas Midgley (1889–1944)
Ne yazık ki modern dünyaya katkısı iyi yönde olmayan bu adamın buluşu, günümüzdeki pek çok sorunun sebebi. Petrole kurşun katarak araba motorlarındaki vurma etkisini ortadan kaldıran Thomas Midgley, bu sayede atmosferimizdeki en zararlı bileşik olan CFC’nin (ChloroFluoroCarbons) ortaya çıkmasına ve küresel ısınma problemine sebep olmuştur.

Bazı kaynaklar tarafından Thomas Midgley’in atmosfere diğer tüm canlılardan daha fazla etkisi olduğu belirtilmiştir. Polio hastalığına yakalanınca, yataktan kalkabilmek için icat ettiği makara sistemine dolanıp boğularak ölmüştür.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet