Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ağustos 2014, 03:27   #1
Çevrimdışı
SimHa Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası




Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası

Peynirli İrmik Helvası

MALZEME;
500 gr. irmik,
1 kg. şeker,
500 gr. anteppeyniri
250 gr. sade yağ,
Tarçın(1 yemek kaşığı),
Yeteri kadar su

TARİFİ:
Sade yağ eritilir.Üzerine irmik dökülerek irmik tane tane oluncaya kadar yaklaşık 15 dk. kavrulur.Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve irmiğin üzerine dökülür.Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır.Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konur.Servis tabağına alındıktan sonra önce fıstık sonra tarçın ekilerek servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan