Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ağustos 2014, 18:24   #1
Çevrimdışı
Seyra Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FIRINDA KREMALI SOMON BALIĞI (2 KİŞİLİK)




MALZEMELERİ
• 1 dilim somon balığı
• 1 adet orta boy patates
• 2 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3-4 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 kahve fincanı krema
• ¼ kahve fincanı süt

YAPILIŞI
• Somon balığının derisi yüzülür ve balık iri kuşbaşı olacak şekilde doğranır. Patates boylamasına ikiye bölünüp oldukça ince yarım ay şeklinde dilimlenir.
• Derin bir kasede ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz karıştırılır. Dilimlenmiş patatesler bu sosta marine edilip fırın kabına alınır. Doğranmış balık eti de aynı sosta marine edilir ve patateslerin üzerine yerleştirilir.
• Balıklar önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dk pişirilir. Bu esnada bir kapta 1 kahve fincanı krema ve ¼ kahve fincanı süt karıştırılır. Bu karışım balıkların üzerine dökülür ve tekrar fırına verilir. Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk daha fırında tutulan balığın üzerine istenirse biraz kaşar peynir rendelenir ve sıcak servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver