Mandalina Reçeli Yapımı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
8 adet orta boy mandalina
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
Küçük bir parça tarçın
MANDALİNA REÇELİNİN YAPILIŞI
Mandalinaları soyup beyaz ipliklerini ayıklayın.
Su ve şekeri bir tencereye koyup kaynamaya bırakın
Şurup koyulaşmaya başlayınca dilimlediğiniz mandalinaları içine atın.
Arada bir hafifçe karıştırarak pişirmeye devam edin.
İndirmeden 10 dakika önce limonu sıkın
Suyu kıvam alıp,iri gözler halinde baloncuklar olunca ocaktan indirin.
Ben indirmeden hemen önce içine bir parça tarçın atıp sadece 30 saniye beklettim.Sakın çok bekletmeyin tadı ağır olabilir.
Sıcakken kavanoza koyup,soğuyunca ağzını kapatın…
CAHİDE
Not: Mandalina kabuklarını atmayıp reçel yapabilirsiniz. Kurabiye hamuruna,keklere vs ekleyebilirsiniz.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |