Güveçte Mantarlı Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg kuşbaşı tavuk göğsü
1 paket mantar 400 gram
3-4 tane orta boy domates
Sıvıyağ - tereyağ
Tuz
Pul biber - kekik
Kaşar peyniri rendesi Yapılışı;
-Tencereye biraz tereyağ biraz sıvıyağ alıp eritelim. Tavukları ekleyip biraz pişirelim
-Mantarları yıkayıp doğrayalım ve pişen tavuklarmızın üzerine ekleyelim.
-Domateslerimizi rendeleyip yemeğimize ekleyelim ve kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım
-Bolca su vericektir suyunu çekmeye ve pişmeye başladığında tuzunu, pul biberini, kekiğini ilave edelim ve az suyu kalana kadar pişirip altını kapatalım.
-Güveç kaplarına paylaştıralım veya büyük borcamdada yapabilirsiniz.
-Rendelenmiş kaşar peynirini mantarlı tavujlarımızın üzerine ekletip önceden ısınmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım yaklaşık 15-20 dakika kadar.. |