Pembe Kısır
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
2 bardak ince bulgur
2 bardak kaynar su
2 bardak pancar turşusu suyu
1 bardak minik doğranmış veya rendelenmiş pancar turşusu
1 demet maydanoz
Yarım demet yeşilsoğan
Birkaç tutam dereotu
Kornişon turşu
3 diş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
(Malzeme miktarını damak zevkinize göre eksiltip çoğaltabilirsiniz) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pembe Kısırın Yapılışı;
Öncelikle ince bulgurumuzu yıkayıp kapaklı bir kaba alıyoruz. Üzerine sıcak su ve pancar turşusunun suyunu ilave edip kapağını kapatıp dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz. Şişen bulgurumuza minik minik doğradığımız pancarları ilave edip hafif yoğuruyoruz ki bulgurumuz pancarın rengini alsın. Ardından yağ, limon, nar ekşisi, rendelenmiş sarmısak, tuz ve baharatlarını ekleyip, yıkayıp doğradığımız yeşilliklerle birlikte karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
Damak zevkinize göre ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun… |