Mayonezli soğuk balık tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mayonezli soğuk balık tarifi malzemeler:
350-400 gr ağırlığında beyaz etli balık (levrek, dil balığı, mezgit olabilir)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu konserve (garnitür)
6 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı balık suyu
Süsleme için:
7-8 adet kornişon turşu veya 2-3 adet salatalık turşusu
7-8 adet yeşil veya siyah zeytin
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Mayonezli soğuk balık tarifi hazırlanışı:
Önce beyaz etli balığı parçalara bölüp, bir tencereye yerleştirin.
İsterseniz “fileto” edilmiş yani kemiği ve kılçıkları temizlenerek küçük parçalara bölünmüş şekilde de satın alabilirsiniz.
Bu arada kuru soğanı ayıklayıp, ikiye bölün ve balıkların üzerine yerleştirin.
Tuz ve karabiberi serpiştirerek, balıkların üstüne çıkacak kadar su ekleyerek ocağın üzerine oturtun.
Balıklar iyice yumuşayıp, pişince ocaktan indirin.
Soğumasını bekleyip süzdürün.
Sonra da balıkları çok ufak ufak didikleyerek derin bir kasenin içine doldurun.
İçine suyunu süzdürdüğümüz garnitür konservesini ekleyin.
Şimdi de mayonezle bir çay bardağı balık suyunu ilave edip, bütün malzemeleri karıştırın.
Sıra geldi güzel bir servis tabağına tüm bu karışımı aktarmaya.
Hatta varsa balık şeklinde bir tabakta çok şık durur.
Öte yandan da turşularımızı uzunlamasına dilimleyin, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
Artık garnitürü balığımızın üstüne bu dekor malzemeleriyle süsleyebilirsiniz.
Kıyılmış maydanozla balığın kenarlarına bir şerit şeklinde gezdirin.
Ama servise sunmadan önce buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz.
Bir balık sofrasına uygun bir meze olabileceği gibi bir giriş yemeği olarak da düşünebilirsiniz.
Bu arada balık suyuna pirinç salarak, biraz da domates rendesiyle leziz bir balık çorbası yapabilirsiniz.
__________________ "Memento mori! Mors certa,
incertus quando." |