Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Eylül 2014, 19:00   #1
Çevrimdışı
Lykia Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuk dürüm tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kalçalı Tavuk but (derili)
Kızartılmış patates (kalın çubuklar halinde kesilmiş bol yağda kızartılmış)
Beyaz soğan salatası (ince doğranmış soğan, limon, zeytinyağı, pul biber, sumak ve tuz)
Köz sivri biber, salatalık turşusu, ketçap, mayonez, hardal
Lavaş ekmeği

Tavuğu yıkayıp, kurulayalım.
Geniş ağızlı çelik tencereyi ocağa alalım.
Tencere iyice ısınsın.
Tam ısındığını anlamak için bir damla suyu tencereye atın.
Su damlası bilye gibi dönüyorsa, yıkanmış kurulanmış tavuğun derili kısmı alta gelecek şekilde tencereye bırakalım.
Not: pişirme sırasında yağ, tuz ve baharat kullanmıyorum.
Ağzını kapatıp, önce orta sonra kısık ateşte arkalı önlü kendi yağında pişirelim.
Lavaş ekmeğine ketçap, mayonez, hardal dökelim.
Patates kızartması, soğan salatası, köz biber, salatalık turşusu ve tavuk parçalarını ilave edip lavaşı dürüm şekline getirip servise sunalım. Afiyet olsun...

__________________
"Memento mori! Mors certa,
incertus quando."
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan