Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Eylül 2014, 19:46   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tahinli Burma Baklava Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

15 yaprak hazır baklavalık yufka 125 gram tereyağı
1 buçuk su bardağı ceviz
1 su bardağının 2/3 kadar tahin

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Kapatmaya yakın 4-5 damla limon sıkıp ılıması için bir kenara kaldırıyoruz. Baklavalık yufkaları 3 kat olmak üzere her katına erittiğimiz tereyağını ve 1 yemek kaşığı tahini sürüyoruz.

2. kata ince dövülmüş cevizleri serpiştirip 3. yufkayı üzerine kapatıp hafif yağlayıp oklavayla yufkaları sarıyoruz. Tamamen sardığımız yufkayı elimizle büzüştürüp oklavadan dikkatlice sıyırıyoruz (rulonun açılmasına izin vermeden). Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra artan tereyağımızı üzerine fırçayla sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkat edin hemen yanabilir. Kızaran yufkaları fırından aldıktan 4-5 dakika sonra ılık olan şerbetini döküp 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyoruz.


Çok leziz oluyor hazır aldığımız tatlılardan çok daha hafif ve çıtır çıtır… (Dileyen aynı tarifi tahinsiz de deneyebilir.)


Afiyet Şifa Olsun...















 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet