Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Eylül 2014, 20:06   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kupta Frambuazlı ve Muhallebili Güllaç Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1-2 kaşık gül suyu(arzuya bağlı)
6 güllaç yaprağı
Arası için; Ceviz, fıstık vb.

Muhallebi için;

3 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağının 3′te 2′si kadar toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için;

2,buçuk su bardağı frambuaz (ben dondurulmuş frambuazlardan alıyorum)
1 yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağının 3′te 2 si kadar şeker


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılır ve kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve 10 dakika mikserle karıştırılır. Güllaç için 5 su bardağı süt, şeker ve vanilya ısıtılır. Güllaç yaprağı makasla 4 e bölünür ve 1 parçası süte batırılır ve elimizle büzüştürerek ilk kupa konulur ardından muhallebiden 4 kaşık döküp cevizini ekleyip 2. kat güllaç yaprağı yine ıslatılır ve kuptaki muhallebili karışıma konur.

Kup bardaklarınızın büyüklüğüne göre kaç kat yapacağınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. İşlem sırasında güllacı ıslatmak için hazırladığınız sütü ara ara ısıtın ki soğumasın.

Tüm güllaçları bu şekilde hazırlayıp pay ettikten sonra kalan sütü üzerlerine gezdiriyoruz. Ardından frambuazı, nişasta ve şekerle doğrayıcıda karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğuyan güllaçlarımıza servis esnasında sosunu da pay edip afiyetle yiyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Afiyet Şifa Olsun...













 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet