Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2014, 18:13   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadın Hastalıkları Nelerdir




Kadın Hastalıkları: Büyük oranda kadınlarda görülen hastalıklardır. Kadın Hastalıklarının başlıcaları Adet Görememe, Ağrılı Adet, Adet Düzensizliği, Adet, Aşırı Adet Kanaması, Düşük Tehdidi, Dış Gebelik, Rahim Kanseri, Meme Kanseri, Gebelik Sonrası Depresyon, Menopoz, Vajinismus, Miyom, Vajinal Mantar ve Loğusa Hummasıdır.

Erkek ve kadın arasında fiziksel ve ruhsal olarak birtakım farklar bulunmaktadır. Kadınların özel hallerine özgü bazı rahatsızlıklar vardır. Kadınlara özel hastalıklardan en sık karşılaşılanları hakkında bilgiler vermek istiyoruz.

Önmeli Kadın Hastalıkları

VAJİNAL AKINTI: Ergenlik çağından itibaren her kadının mutlaka karşılaştığı vajinal akıntı sorunu ****olojik nedenlerle ya da bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkıyor. Enfeksiyona bağlı akıntılar ****olojik nedenlerin dışındaki akıntılar ise mantar, bakteriyel vajinozis, trikomonas denilen ve bir kısmı cinsel yolla bulaşan (Klamidya, Mykoplazma gibi) enfeksiyonlar nedeniyle oluşuyor.

ADET DÜZENSİZLİĞİ: Düzenli bir adet mekanizmasında beyinden salgılanan hormonlar yumurtalıkları uyarıyor ve yumurta hücresi büyümeye başlıyor. Büyüyen yumurta hücresi östrojen ve progesteron üretiyor. Bu hormonların etkisi ile rahim içerisindeki doku gebeliğe hazırlanmak üzere kalınlaşmaya başlıyor. Kadın hamile kalmadığı her ay bu dokuyu yaklaşık 60-80 ml kan ile birlikte atıyor.

CİNSEL FONKSİYON BOZUKLUKLARI: Ülkemizde cinsel fonksiyon bozuklukları konuşulmuyor. Bu tür sıkıntıları olan kadınlar doktora genellikle ağrı şikayeti ile başvuruyor. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, hastaların anatomik problemleri olup olmadığını inceliyor, cinsel ilişki sırasında oluşan ****olojik değişiklikleri anlatıyorlar.

PELVİK AĞRILAR: Miyomlara bağlı ağrılar Miyomlar en sık ağrı ve adet düzensizliği ile belirti veriyor. Rahim duvarında çıkan ve birçok kadında görülebilen bu iyi huylu tümörlerin birçoğunda tedavi gerekmiyor. Ancak makat, idrar torbası gibi organlara baskı yaptığı durumlarda ve büyüdüğünde ağrıya neden olabiliyor. Miyomlar rahim içi dokuya baskı yapması durumunda ise kanama düzensizlikleri görülebiliyor.

KISIRLIK: Yaşam koşullarının değişmesiyle oluşan hormonal dengesizlikler, cinsel yolla bulaşan hastalıkların ve endometriozis hastalığının artması, hastaların sosyal yaşantı nedeniyle geç hamile kalmak istemesi, hamilelikle ilgili olumsuzlukların birikmesine ve hamileliğin oluşmamasına neden olabiliyor. Öte yandan hamileliğin oluşması için belli bir sürenin geçmesi gerekiyor.
















 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat