Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2014, 19:14   #1
Çevrimdışı
SimHa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taze fasulye yoğurtlaması (Ege Bölgesi)




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]







Ege bölgesinde sıkça yapılan tam bir yaz yemeği.Bu yemeği İzmir’de çokça bulunun taze börülceyle de yapabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler




  • Yarım kilo taze fasulye
  • 15 tane kadar yeşil biber
  • 4 tane irice domates
  • 1 kase yoğurt
  • 5-6 diş sarımsak
  • kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı

Taze fasulyemizi fazla çekirdekli olmayan türünden alıyoruz ( ayşe kadın). Varsa yan kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına bölüp, doğruyoruz. Tenceremizde suyumuzu kaynatıp içine 1 çay kaşığı şeker atıyoruz ( şeker, fasulyemizin haşlanırken yeşil kalmasını sağlıyor). Temizleyip yıkadığımız fasulyelerimizi iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Biberlerimizi temizleyip kızartmalık doğruyoruz. Domateslerimizi de soyup kuşbaşı doğrayıp içlerine sarımsaklarımızı da doğruyoruz. Tavamıza yağımızı koyup ısıtıyoruz. Biberlerimizi kızartıp çıkarıyoruz. Aynı yağda sarımsak doğradığımız domateslerimizi de kızartıyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz taze fasulyelerimizi servis yapacağımız tabağımıza alıyoruz. Üzerine kızarttığımız biberlerimizi yayıyoruz. çukur bir kasede 2 su bardağı kadar yoğurdumuzu 1 çay kaşığı tuzla çırpıp fasulye ve biberlerimizin üzerine yayıyoruz ( yoğurdu katı yerinden kullanın ki yemeğimizin üzerinde sulanmasın). Üstüne kızarttığımız domateslerimizi de yayıyoruz. Domatesler sulu kaldıysa fazla suyunu süzün, yemeğimiz fazla sulanmasın. Afiyetle yiyin.









Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet