Patates Püreli, Limonlu Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 adet fileto tavuk göğsü
Sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kapari
2 adet defne yaprağı
4 cl. limon suyu
100 gram krema
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Patates püresi için:
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/4 çay kaşığı zerdeçal
NASIL YAPILIR?
Limonlu sos için; sarımsağı incecik kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Sarımsak, kapari, limon dilimleri, ve defne yapraklarını tavaya aktarın.
Limon suyu, tuz, karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte soteleyin.
Azar azar kremayı ilave edin. Ocağın altını kıstıktan sonra sosu 2- 3 dakika kadar kaynatın.
Marinasyonda bekletilmiş, fileto tavuk göğsünü kızdırılmış ızgarada ters yüz ederek kızartın.
Izgarada pişirdiğiniz tavuk göğsünü sos tavasına yerleştirin. 2- 3 dakika daha sos ile birlikte kaynatın.
Patates püresi için; haşlanmış patatesleri, krema, tereyağı ve zerdeçal ilavesi ile ezerek, karıştırın.
Hazırladığınız patates püresini servis tabağına alın. Son olarak; sos ile pişen fileto tavuk göğsünü alarak, orta kısmına yerleştirin.
Kalan sosu üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |