Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2014, 23:40   #1
Çevrimiçi
Seyra
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damla Sakızlı Ahtapot





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

120 gram ahtapot (kol kısmından)
1/2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı tuz
Sosu için:

1 adet (0,5 gram) damla sakızı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı çiğ krema
1 dal taze kekik
Servisi için:

1 çay kaşığı nane

NASIL YAPILIR?

Etli, kol kısmından kullandığınız ahtapotu, jülyen şeklinde doğrayın. Sarımsakları, incecik kıyın. Tereyağını bir tavada kızdırın.
Doğranmış ahtapotları, sarımsak ve tuz ilavesi ile soteleyin.
Damla sakızlı sos için; damla sakızını su ile ayrı bir yerde kaynatın.
Damla sakızı tamamen eridiğinde hazırladığınız sosu, sotelediğiniz ahtapota azar azar ekleyin ve pişirme işlemini sürdürün.
Çiğ kremayı, kaynayan damla sakızlı sos ile ılıştırarak azar azar katın. Ocağın altını kısın ve 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Servis tabağına aldığınız damla sakızlı ahtapotu, nane ilavesi ile bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet