Otlu Tereyağı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
250 gram tereyağı
1/4 demet maydanoz
1/4 demet fesleğen
1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı renkli tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Maydanoz ve fesleğeni incecik kıyın. Kişniş tohumunu ve renkli tane karabiberleri havanda ezin. Tarhun otunu elinizle ufalayın.
Tüm malzemeyi oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile karıştırın. Alüminyum folyoyu parlak kısmı dışa gelecek şekilde açın.
Hazırladığınız tereyağı karışımını orta kısmına yerleştirin. Tereyağını rulo şeklinde sararak, derin dondurucuda muhafaza edin.
Dilimler halinde keserek et ya da tavuk şinitzel üzerinde servis edebileceğiniz gibi poğaça gibi hamur işlerinde gönül rahatlığıyla kullanın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |