Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Eylül 2014, 13:20   #1
Çevrimdışı
Lykia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağız Boşluğu Kanseri Nedir?




Ağız boşluğu kanseri nedir
Ağız boşluğu kanseri nasıl oluşur
Ağız Boşluğu Kanseri Belirtileri


Hastalığın ilk başlangıcında dilin yâda ağız içinin belli bölgelerinde kalınlaşma ya da küçük yaralar oluşur ve yara ortasında iltihaplı su çıkar. Bu durum zamanla sert bir yara olarak şekillenir. Bunların oluşumunda çoğu zaman belirgin bir belirti görülmez. Eğer parmak ile basıldığı zaman normal yumuşaklıktan farklı bir şekilde sert küçük şişlikler belli olur. Eğer bu ufak şişlikler bir–biri ile birleşir ise ve iltihaplanırsa yâda hastalık biraz ilerlerse o bölgede şiddetli ağrılar ortaya çıkar ve dilin rahat hareket etmesini engeller. Buda konuşma ve yemek yemeğe etki gösterir. Hastanın ağzı kötü kokar. Hastalık orta ve son devirlerine ulaştığında yani hastalık ilerledikçe yara büyür. Zamanla hastalık ağzın alt ve üst kısmına hatta iki yan tarafa boyun lenf bezlerine ulaşır. Ama lenf bezlerine sıçramasında normalde çok ağrı olmaz. Eğer iltihaplanırsa ağrı olur. Dudak ağız alt kısmı diş dibi ve salya bezi gibi yerlerdeki tümörün hastalık nedenleri yetişme şekli ilk orta devirlerindeki belirtileri toptan dil tümörünün belirtilerine benzemektedir. Fakat tümörün ortaya çıktığı yer toptan aynı olmadığı için hastalık belirtileri ve vücut belirtileri ayni olmaz. Dolaysıyla ağız içindeki yaraların sık–sık tekrarlanmasına ya da uzun süre iyileşmemesine şişlik sertliklere çok dikkat edilmesi gerekir. Eğer aşağıdaki belirtiler görüldüğünde zaman kaybetmeden hastalık teşhisi için doktora başvurulması çok yararlı olacaktır.

1– Ağız içindeki zarlarda renk değişimi olursa ya da beyaz lekeler belirlerse ve bu durum uzun süre devam ederse.
2–Ağızda yara ortaya çıkıp ta uzun süre tedavi edilmesine rağmen iyileşmezse ve herhangi bir şişlik belirirse.
3–Önceden dilin herhangi bir yerinde şişlik olursa zamanla küçük kabarcıklar ortaya çıkarsa dilin diş yüzü sertleşirse.
4–Ağız içindeki herhangi bir yerinde kabarcıklar belirlenir tedavilere cevap vermez ise ve bu kabarcıkların çevresinde yara oluşursa.
5–Dili hareketlendirirken herhangi bir güçlülük zorlama olursa ve belli bir noktada ağrı sancı olursa.
6– Dilin hareketi birden bire ağırlaşıp yemek yerken ve konuşurken zorlama olursa.
7– Dilde oluşan yara çabuk kanama yaparsa ve dilde yarıklar oluşursa.
8–Kulak altındaki ve boğazın iki tarafındaki lenf bezleri birden büyürse.
Bu gibi belirtiler görüldüğü takdirde acilen doktora başvurarak hastalığın ne olduğuna doğru teşhis konulması çok önemlidir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat